Jak se provádí kontrola hasicího přístroje?

Obsah

Jak se provádí kontrola hasicího přístroje?

Jak se provádí kontrola hasicího přístroje?

Kontrola hasicího přístroje se provádí v rozsahu stanoveném právními předpisy, normativními požadavky a průvodní dokumentací výrobce: vznikne-li pochybnost o jeho provozuschopnosti (např. při mechanickém poškození), první kontrola provozuschopnosti hasicího přístroje musí být provedena nejdéle jeden rok před jeho instalací.

Jaký je lhůta hasicí přístroje?

Průvodní dokumentace výrobce, ověřená projektová dokumentace nebo posouzení požárního nebezpečí pro některé případy instalací může stanovit lhůtu kratší. ostatní hasicí přístroje 1x za 5 let. starší 20 let nebo CO2 přístroje starší 40 let.

Co jsou hasicí přístroje požárně bezpečnostní?

a) vyhlášky č. 246/2001 Sb. o požární prevenci jsou hasicí přístroje považovány za požárně bezpečnostní zařízení pro omezení šíření požáru. Podle této vyhlášky je nutné provádět na těchto zařízeních pravidelné kontroly provozuschopnosti ve lhůtě 1x ročně nebo při pochybnosti o jeho provozuschopnosti.

Kde musí být hasicí přístroje zajištěny proti pádu?

Rukojeť hasicího přístroje umístěného na svislé stavební konstrukci musí být nejvýše 1,5 m nad podlahou. Hasicí přístroje umístěné na podlaze nebo na jiné vodorovné stavební konstrukci musí být vhodným způsobem zajištěny proti pádu. Opět je nutné upozornit na druhou část odstavce a v této souvislosti na zajištění všech nezavěšených přístrojů proti pádu (např. řetízkem nebo podstavcem).

Související příspěvky: