Kdo má největší pístový motor na světě?

Obsah

Kdo má největší pístový motor na světě?

Kdo má největší pístový motor na světě?

Lodní rekordman má 107 390 koní 1 Letecký motor Lycoming XR-7755. Největší letecký pístový spalovací motor na světě je pořádná vzácnost. Obří 36válcový... 2 Lodní motor Wärtsilä-Sulzer RTA96-C. Motory určené pro pohon zaoceánských lodí patří logicky k největším pístovým... 3 Železniční motor EMD 265. Nejvýkonnější diesel-elektrická lokomotiva v historii železnic pochází z roku... More ...

Co je mazací lžička u stojatých motorů?

U stojatých motorů s ventilovým rozvodem SV, OHV, OHC a vodorovně uloženým klikovým hřídelem je malá nabírací lžička s mazacím otvorem vytvořená na spodní polovině dělené hlavy ojnice. U motorů s rozvodem OHC se také olej pro mazání rozvodů vynáší nahoru rozvodovým řetězem nebo nejnověji mokrým ozubeným řemenem.

Jak se dostává mlhovina do motoru?

Ta se dostává do válce a všech propojených dutin motoru. Na stěnách se mlhovina sráží a stéká do mazacích otvorů a kanálků ložisek. U stojatých motorů s ventilovým rozvodem SV, OHV, OHC a vodorovně uloženým klikovým hřídelem je malá nabírací lžička s mazacím otvorem vytvořená na spodní polovině dělené hlavy ojnice.

Co je dvoutaktní spalovací motor?

Dvoutaktní, 2-taktní motor Dvoutaktní (dvoudobý spalovací motor) je pístový spalovací motor, jehož pracovní cyklus proběhne za jednu otáčku klikového hřídele. Na rozdíl od čtyřtaktního (čtyřdobého) spalovacího motoru obstarávají přívod zápalné směsi místo ventilů píst a kanály.

Související příspěvky: