Co se týče vody a kanalizace?

Obsah

Co se týče vody a kanalizace?

Co se týče vody a kanalizace?

Jiří Paul MBA, Vodovody a kanalizace Beroun, a.s. Česká republika patří mezi země s vysokou kvalitou pitné vody a s vysoce funkčním systém kontroly kvality. Často se v souvislosti se způsobem distribuce hovoří o vodním blahobytu.

Kdy se rozvody vody dělaly?

Rozvody vody - instalace svépomocí 1 Výběr materiálu potrubí. Historicky se rozvody vody dělaly z kovů (ocel, litina, měď, olovo). Tyto materiály se... 2 Vedení vodovodního potrubí. Když už máme vybraný materiál potrubí, musíme svědomitě rozmyslet, kudy budeme rozvody vody... 3 Izolace. Vodovodní potrubí se dnes zpravidla vždy izoluje, tepelné ztráty se tím sníží až o 60 %. More ...

Jak způsobovat znečišťování vody?

Znečišťování vody způsobuje škody člověku a ostatním živým organizmům závislých na vodě. Jakost vody musí odpovídat požadavkům pro různé způsoby jejího využití, zejména musí odpovídat normám lidského zdraví. Použitá voda vrácená do zdroje nesmí zabránit jeho dalšímu použití pro veřejné či soukromé účely.

Jak zajišťovat čistotu pitné vody?

Úpravny vody zajišťují mikrobiologickou čistotu pitné vody. Přes všechna opatření obsahuje voda malá množství mikroorganizmů, přežívajících většinou v formě spór. Je-li vodovod předimenzovaný, či dochází k přerušovanému odběru vody s dlouhými odstávkami, může dojít ke kolonizaci potrubí vnitřních vodovodů různými mikroorganizmy.

Související příspěvky: