Jak vyčistit kávovar?

Obsah

Jak vyčistit kávovar?

Jak vyčistit kávovar?

Jak vyčistit kávovar – postup 1 Připravte si roztok vody s kyselinou citronovou, nebo s octem. V případě kyseliny citronové rozmíchejte jednu lžíci v litru vody, v druhém případě použijte na jeden díl octa tři díly ... 2 Odvápňovacím roztokem naplňte zásobník na vodu. 3 Po zapnutí nechte kávovarem protéci přibližně polovinu roztoku. 4 Poté vypněte kávovar a nechejte působit odvápňovací roztok po dobu cca 30 minut.

Jaké je vyčištění kávovaru?

Úplné vyčištění kávovaru zahrnuje jeho odvápnění , odmaštění kávové cesty , vyčištění zásobníků na zrnkovou kávu a dezinfekci mléčné cesty. Odvápnění kávovaru je vhodné provádět nejméně dvakrát ročně, ideálně jednou za tři měsíce. Automatické kávovary se s odvápněním připomenou samy, na čištění mají speciální program.

Jak čistit Pákové kávovary?

Pro čištění pákových kávovarů se nejčastěji používá práškový čistič, který s vodou vytváří pěnivý roztok, do kterého ponoříte páku i sítko a necháte působit. Pěnivý prášek není vhodný pro automatické kávovary, tlak pěny by totiž mohl poškodit vnitřní komponenty (hlavně těsnění).

Jaké jsou výhody kávovarů v kavárně?

Velká „pákovka“ v kavárně, která připraví za den stovky šálků, má samozřejmě mnohem náročnější standard údržby než kapslový kávovar, který máte doma v kuchyni. Při zanedbaném čištění ale budou oba kávovary trápit ty samé problémy. Vodní kámen je nepřítel všech přístrojů, které používají vodu.

Související příspěvky: