Jak dlouho je kočka považována za starou?

Obsah

Jak dlouho je kočka považována za starou?

Jak dlouho je kočka považována za starou?

Délka života se liší i dle jednotlivých plemen, sklony k dlouhověkosti mají zejména birmy a siamské kočky, to však neznamená, že by se ostatní plemena nemohla dožít úctyhodného věku. Stárnutí u koček obecně začíná od osmého roku života, ve věku deseti let je kočka považována za starou.

Kdy začíná kočka stárnout?

Kdy kočka začíná stárnout. Stárnutí u koček obecně začíná od osmého roku života, ve věku deseti let je kočka považována za starou. Poslední odchovy mívají kočky kolem sedmého roku, kocouři kryjí déle. V průměru se kočky dožívají 15 let. Známe však i případy, kdy se kočky dožívají i 20 let a více.

Jaký je první rok života kočky?

Koťata se však vyvíjejí daleko rychleji než děti, takže první rok života kočky odpovídá patnácti lidským rokům. Dva roky života kočky odpovídají věku 25 let u člověka, 6 let kočky odpovídá 45 rokům člověka a 10 let kočky je jako 60 let člověka.

Co se podílí na stárnutí kočky?

Na stárnutí se podílí řada faktorů. Neovlivnitelným faktorem jsou dědičné dispozice, které si každá kočka nese po svým předcích. Dalšími faktory, které mají vliv na délku života, a které již ovlivnit můžeme, jsou kvalitní strava a péče, kvalita života a dostatek pohybu.

Související příspěvky: