Jaké jsou Způsoby rozmnožování orchidejí?

Obsah

Jaké jsou Způsoby rozmnožování orchidejí?

Jaké jsou Způsoby rozmnožování orchidejí?

Jaké způsoby rozmnožování orchidejí známe? V zásadě existují dva způsoby, a to sice množení generativně, tedy prostřednictvím semen, a vegetativně, jinými slovy částmi rostlin. V praxi se kvůli vyšší efektivitě ovšem většinou používá druhý jmenovaný způsob.

Jak pěstovat orchideje?

Jak pěstovat orchideje, kompletní průvodce: Rady, tipy, chyby 1 Orchideje na okenním parapetu. Tyto orchideje se cítí nejlépe při stále teplotě kolem 20°, která na noc poklesne jen... 2 Květy mezi nebem a zemí. Epifyticky pěstované rostliny je třeba denně rosit a pěstovat při vysoké vzdušné vlhkosti,... 3 Substrát pro epifytické orchideje. Aby prospívaly, musí být substrát... More ...

Jak zalévat orchidej?

Zalévání orchidejí: Méně je více 1 Namáčením do vody. Květináč s orchidejí ponořte do odstáté vody, ať už ve vaně, v kyblíku nebo přímo v ozdobném obalu. ... 2 Poléváním. Orchidej zalijte a po deseti minutách přebytečnou vodu z podmisky vylijte. Kořeny nesmí stát ve vodě, jinak uhnijí! 3 Postřikováním. Při postřikování je menší riziko přemokření. Stejně jako při zalévání dbejte na suché srdíčko a nepřemokření substrátu.

Kde rostou orchideje?

V přírodě rostou na větvích stromů a živiny spolu s vlhkostí přijímají vzdušnými kořeny, jež volně splývají v prostoru. Orchideje můžete epifyticky i pěstovat, pokud máte dostatek prostoru – větve (nebo i jiný podklad) je nejlepší umístit do terária či vitrínky, ve které lze udržovat vyšší vzdušnou vlhkost.

Související příspěvky: