Jak se uchovávají soubory Thunderbirdu?

Obsah

Jak se uchovávají soubory Thunderbirdu?

Jak se uchovávají soubory Thunderbirdu?

Soubory profilu se uchovávají odděleně od programových souborů Thunderbirdu. Programové soubory jsou statické a nemění se (vyjma případu, kdy Thunderbird aktualizujete).

Jak přenést adresář do Thunderbirdu?

Adresář můžete z jedné instalace Thunderbirdu přenést do jiné pomocí funkce Export/Import: Spusťte program Thunderbird, klikněte na tlačítko Adresář a v otevřeném okně vyberte příkaz Nástroje/Exportovat.

Jak ukládat osobní údaje V Thunderbirdu?

Thunderbird ukládá osobní data jako jsou zprávy, hesla a uživatelské nastavení do složky zvané "profil", jež je umístěna mimo složku s nainstalovaným Thunderbirdem. Přestože je možné mít vytvořeno více profilů, většina uživatelů používá pouze jeden a to ten výchozí (další informace naleznete v článku Použití několika profilů v Thunderbirdu ).

Jak uložit soubor V Thunderbirdu?

Otevře se klasické dialogové okno pro uložení souboru a v něm vyberte umístění souboru se zálohou, zadejte jeho název, vyberte jeho typ (menu Uložit jako typ – doporučuji volbu Oddělený čárkou (*.csv)) a klikněte na tlačítko Uložit. V cílové instalaci Thunderbirdu opět otevřete adresář a zvolte analogický příkaz Nástroje/Importovat.

Související příspěvky: