Co se týče stáří myší?

Obsah

Co se týče stáří myší?

Co se týče stáří myší?

U myší se stáří velice špatně odhaduje, u chovatelů by neměl být problém zjistit stáří zvířete. Co se týče zverimexů, pokud vám nejsou schopni říct aspoň přibližné stáří, myš raději nekupujte. Myš by měla být minimálně 3 týdný stará. Mladá zvířata jsou lépe ochočitelná a rychleji si na vás zvyknou. Tak teď už máme nákup za sebou.

Jak se starat o myš?

Třeba takové morče si nechá hrubší zacházení bez odporu líbit, avšak myš by hned kousla. Dítě starší 5 – 6 let je už schopné se o myš postarat a správně ji brát do ruky. To jim samozřejme nejdřív musí ukázat rodiče, prodavač nebo chovatel, od něhož si myšku kupujete.

Jak se dá pohlaví určit u myší?

U ještě mladších myší, 2 – 3 týdny, se podle genitálií nedá pohlaví s jistotou určit. Mnohem snazší je to u myší, jejichž břicho ještě není porostlé srstí, tedy ve věku 8 – 11 dní. U samiček jsou pak dobře viditelné struky, a to celkem 10 ve dvou řadách. U dospělých myší pohlaví poznáme jednoduše. U samců jsou vidět podlouhlá varlátka.

Kdy vstoupí myš do šourku?

Přitáhneme-li kůži v zadní oblasti břicha palcem a ukazováčkem dopředu, vstoupí u samečka varlata do šourku. U ještě mladších myší, 2 – 3 týdny, se podle genitálií nedá pohlaví s jistotou určit. Mnohem snazší je to u myší, jejichž břicho ještě není porostlé srstí, tedy ve věku 8 – 11 dní.

Související příspěvky: