Kde se vydat do Albánie?

Obsah

Kde se vydat do Albánie?

Kde se vydat do Albánie?

Další možností je se vydat do Albánie letecky a pronajmout si tam auto. Na procestování Albánie při této variantě vám bude stačit týden. Záleží jen na vás. Theth – národní park s tradiční vesnicí. Durrës – dovolenkové místo s koupáním u moře. Tirana – hlavní město. Berat – město tisíců oken.

Kde se Albánie nachází?

Albánie, známá také jako „Země orlů“, jeden z vůbec nejchudších států Evropy, se nachází na jihovýchodě Balkánského poloostrova. Přesto, že je jen o velmi málo větší než třetina naší republiky, její břehy omývají hned dvě moře, a to Jaderské a Jónské.

Kde jsou největší břehy Albánie?

Přesto, že je jen o velmi málo větší než třetina naší republiky, její břehy omývají hned dvě moře, a to Jaderské a Jónské. Dříve byla Albánie spíše zapomenutou zemí, kde lišky dávají dobrou noc než turistickým centrem, dnes už je ale poměrně otevřená a k návštěvníkům velmi přátelská.

Jak dlouho je stáří Země na Zemi?

Stáří Země je přibližně 4,54 miliardy let s nepřesností jeho určení ± 70 milionů let (tedy větší než ± 1%). Toto číslo je kompromisem mezi věkem nejstaršího minerálu nalezeného na Zemi - zirkonu z Jack Hills v Austrálii a astronomy a planetology odhadovaného věku sluneční soustavy.

Související příspěvky: