Kdo je nejstarější plemeno německého ovčáka?

Obsah

Kdo je nejstarější plemeno německého ovčáka?

Kdo je nejstarější plemeno německého ovčáka?

Německý ovčák - nejznámější a nejstarší plemeno. Podle všeobecné víry jsou jejich předky severní vlci, ale vědci neodmítají účast indických dravců. Jako samostatné plemeno se "Němci" objevovali až koncem 19. století. Okamžitě se usadili jako nejlepší psi vyhledávající služby, vynikající strážci dobytka.

Co je německý ovčák?

Německý ovčák je pes střední velikosti, s hrdým postojem a sportovní postavou, která vzbuzuje respekt.Typická je zkosená linie zad, zakončená dlouhým, huňatým ocasem svěšeným dolů. Hlavu zdobí dlouhý čumák,vysoko nasazené rovné uši a pozorný, zvídavý výraz. Oči mandlového tvaru mívají tmavohnědý odstín.

Co je povaha německého ovčáka?

Obecná charakteristika německého ovčáka 1 I. Povaha. Jedná se o vysoce aktivní, vytrvalé a inteligentní pejsky s věrnou, obranářskou povahou. K neznámým lidem a... 2 II. Vzhled. Německý ovčák je pes střední velikosti, s hrdým postojem a sportovní postavou, která vzbuzuje respekt. 3 III. Vztah k dětem a domácím mazlíčkům. Ač se to nemusí na první pohled zdát, německý ovčák se... More ...

Proč je německý ovčák univerzální plemenem?

Nicméně rozdělení Německa do Spolkové republiky Německo a NDR vedlo k vzniku dvou plemenných linií s některými rozdíly. Dnes může být německý ovčák nazýván univerzálním plemenem, protože se používá v detektivní práci, při různých službách, ukazuje se dokonale na stráži a na hranici.

Související příspěvky: