Kde je Nejstarší pyramida na světě?

Obsah

Kde je Nejstarší pyramida na světě?

Kde je Nejstarší pyramida na světě?

Nejstarší pyramida na světě je v egyptské Sakkáře. Cheopsovu pyramidu v Gíze nedaleko Káhiry zná téměř každý. Také například Sluneční pyramida (třetí největší) v mexickém Teotihuacánu je známá.

Kdo je nejstarší egyptská pyramida?

Za nejstarší egyptskou pyramidu je považována Džoserova pyramida, která byla postavena v Sakkaře, ve 27. století před naším letopočtem. Zatímco Džoserova pyramida je považována za nejstarší pyramidu, Cheopsova pyramida je pokládána za největší. Její původní výška byla 145,5 metrů. V současné době měří 137,5 metrů.

Kde byla Nejstarší pyramida v Egyptě postavena?

Nejstarší pyramida v Egyptě byla postavena před téměř 5000 lety. Nedávná studie podobných struktur v Indonésii s názvem Gungung Padang ovšem zjistila, že mohou existovat pyramidy čtyřikrát starší než v Egyptě. Pokud by to byla pravda, mohlo by to přepsat historii a vrhnout světlo na neznámou, ale silnou a pokročilou starověkou civilizaci.

Kde se nachází pyramida?

Pyramida se nachází asi 20 kilometrů jižně od Káhiry a dominuje rozsáhlé nekropoli v oblasti, kde leželo někdejší hlavní město Dolního Egypta Memfis. Stavitelem šestipatrové hrobky vysoké asi 60 metrů byl královský architekt Imhotep, označovaný někdy za prvního architekta vůbec.

Související příspěvky: