Jak vznikl parní stroj?

Obsah

Jak vznikl parní stroj?

Jak vznikl parní stroj?

Vytvoření parního stroje 1 Koncepce. Parní stroj se skládá z externího spalovacího tepelného motoru, který z energie vodní páry vytváří mechanický... 2 Historie vynálezu. Historie vynálezu parních strojů je spojena se znalostí starověké řecké civilizace. Po dlouhou dobu... 3 Vynálezy Denis Papen. Denis Papen byl lékařem tréninkem. Narodil se ve Francii, v roce 1675 se... More ...

Co je parní stroj a parní automobil?

Parní stroj je pístový tepelný stroj, spalovací motor s vnějším spalováním, přeměňující tepelnou energii vodní páry na energii mechanickou, nejčastěji rotační pohyb. První parní stroj a parní automobil v českých zemích vznikl na počátku 19. století, kdy ho sestrojil František Josef Gerstner.

Jaká byla historie parního stroje?

Historie parního stroje Historie parního stroje začíná již v 1. století našeho letopočtu, ze kterého se dochovaly spisy Héróna Alexandrijského. V těchto spisech je popsán parní stroj nazývaný Aeolipile. Jednalo se o zavěšenou kulovou nádobu s tryskami po obvodu. Byla naplněna vodou a zahřívána nad ohněm.

Kdy je parní stroj popsán?

Jiný typ parního stroje je popsán v kodexu Leicester, jedná se o válec zahřívaný ohněm, voda v něm se mění na páru a píst, který se pohybuje ve válci tlakem páry, zdvihá převodem přes kladku závaží. (2)(3) Roku 1609 Giovanni Battista della Porta popsal ve své knize Spiritali aparát, ve kterém tlak páry přímo vytlačoval vodu do výšky.

Související příspěvky: