Jak vyséváme semena jehličnanů?

Obsah

Jak vyséváme semena jehličnanů?

Jak vyséváme semena jehličnanů?

Semena jehličnanů vyséváme dle toho, jak jsou velká. Velká semena vysazujeme po jednom a vždy je lehce zamáčkneme pod povrch substrátu.

Jak provést výsev semen jehličnanů?

Semena jehličnanů je vhodné 24 až 48 hodin před výsevem máčet v čisté vodě, rašelinném výluhu a nebo stimulačním roztoku. Tímto způsobem docílíme nabobtnání a snadnějšího klíčení semen. Jak provést výsev semen jehličnanů? Semena jehličnanů vyséváme dle toho, jak jsou velká.

Jak chráníme semena rostlin?

Mořením chráníme semena rostlin především proti houbovým chorobám v půdě, které zamezují klíčení semen nebo způsobují úhyn mladých klíčících rostlinek. Pokud si zakoupíme semínka v obchodě, jsou již většinou namořená. V opačném případě rostliny moříme speciálními přípravky, které vám doporučí v každém větším zahradnictví.

Jaká je Doba moření semen?

Pro moření semen je vhodná doba (záleží na druhu rostlin) od února do dubna. Mořením chráníme semena rostlin především proti houbovým chorobám v půdě, které zamezují klíčení semen nebo způsobují úhyn mladých klíčících rostlinek. Pokud si zakoupíme semínka v obchodě, jsou již většinou namořená.

Související příspěvky: