Co jsou sociální média?

Obsah

Co jsou sociální média?

Co jsou sociální média?

Sociální média jsou nástroje, které umožňují lidem tvořit, sdílet a vyměňovat mezi sebou informace a multimediální obsah v rámci virtuální komunity nebo sítě. Spadají do podmnožiny médií , které považujeme za formu sdělovacích prostředků .

Proč jsou příspěvky prezentovány skrze sociální média?

Příspěvky prezentovány skrze sociální média často prezentují idealizovanou verzi toho, co se danému uživateli odehrává ve skutečnosti. To často vede ostatní uživatele k neustálému porovnávání se s ostatními, což vede k tomu, že tito lidé začínají méně myslet na svůj vlastní život.

Proč jsou sociální média návyková?

1. Sociální média jsou návyková Studie ukazují, že 63 % Američanů se na Facebook přihlašuje 1x denně, 40 procent pak i několikrát denně. Lidé procházejí denně bezpočet stránek. Hlavním důvodem, proč navštěvují sociální sítě, však je rozptýlení a zahnání nudy.

Proč se sociální média pohltila?

Sociální média nás v posledních letech úplně pohltila. Není proto divu, že se vědci začali zabývat tím, jaký mají sociální média vliv na naše duševní zdraví. Souhrn 10 nejdůležitějších poznatků jsme pro vás dnes vybrali do následujícího článku.

Související příspěvky: