Jak začít s výchovou Koťátka?

Obsah

Jak začít s výchovou Koťátka?

Jak začít s výchovou Koťátka?

Ve věku třinácti týdnů by měla být koťátka již samostatná, měla by bez problémů používat kočičí WC, škrabadlo a měla by mí základy výchovy. To však neznamená, že si domů přivezeme naprosto vychované kotě, a tím pro nás výchova končí. S výchovou koťátka začneme již ve chvíli, kdy si ho od původního majitele převezmeme a přivezeme si ho domů.

Jak probíhá odčervení koťat?

Odčervení koťat 1 Úplně první odčervení se provádí ve dvou až třech týdnech věku. 2 Poté následuje odčervení každých 14 dní a to až do doby, než jsou koťátku 3 měsíce. 3 Mezi 3 a 6 měsíci je doporučeno provádět odčervení každé 4 týdny. 4 Od 6 měsíců do jednoho roku odčervujeme v tříměsíčním intervalu. More ...

Jak se Koťátko zbavit drápky?

Základní část výchovy poskytne svému kotěti už jeho matka. Naučí ho pečovat o svou srst, čistit si kožíšek, ukáže mu jak lovit, jak se bránit, jak si vyhloubit jamku pro vykonání potřeby a následně ji zahrabat, koťátko od ní okouká, kde si má brousit drápky atd.

Jak dlouho krmíme koťata?

Do 4 měsíců krmíme 5 – 6x denně, počet dávek postupně snižujeme. Po šestém měsíci věku krmíme 3x denně. Při krmení se snažíme dodržovat časovou pravidelnost. Hmotnost koťat v 6 měsících je zhruba 2,4 – 3,2 kg, větší plemena jsou samozřejmě těžší.

Související příspěvky: