Jak vzniklo plemeno velbloud?

Obsah

Jak vzniklo plemeno velbloud?

Jak vzniklo plemeno velbloud?

Vzniklo křížením britských a indických plemen s jediným účelem: přežít pekelná australská vedra. A vyšlo to – obyvatelé nejmenšího obývaného kontinentu tak získali krávu se schopnostmi velblouda! Potřeba mít v Austrálii podobné plemeno vznikla kolem roku 1900, kdy začala zemi sužovat pekelná vedra a ještě horší sucha.

Co je kráva jako krávka?

Není kráva jako kráva, to byste si měli zapamatovat! Když se řekne kráva, asi si nepředstavíte nic extra. Ale skotu existuje po naší planetě tolik plemen, že se mezi nimi najdou i extrémně výjimečná. A to jak vizuálně, tak taková, které vynikají superschopnostmi.

Jak velká je dospělá kráva?

Dospělá kráva - větší jen o pár centimetrů nežli například německá doga. Vešla by se do boudy pro větší pejsky. Nakolik je ale přítulná k dětem, jsme raději nezkoušeli! Nejmenší evropské plemeno přivezl letos poprvé na Zemi živitelku herec Karel Roden.

Kdo je první dovezený plemenný býk?

První dovezený plemenný býk Karlem Rodenem Vyznačuje se klidným temperamentem, nenáročností, přizpůsobivostí. Zvířata mají vzhledem ke své hmotnosti relativně velkou plochu paznehtů, tudíž je toto plemeno velmi vhodné pro spásání vlhkých a podmáčených luk, které nedevastuje tak, jako jiná masná plemena.

Související příspěvky: