Proč se rajčata dají koupit po celý rok?

Obsah

Proč se rajčata dají koupit po celý rok?

Proč se rajčata dají koupit po celý rok?

Jistě, rajčata se dají bez problémů koupit po celý rok. Ale není nad sluníčkem vyhřáté rajče čerstvě utržené z keříku – to chutná docela jinak. Krásná rajčata prodávaná v zimě jsou odrůdy s trvanlivými plody, ovšem na geny chutí a vůní se již tolik nedostalo. Vynahraďte si zimní útrapy vlastními voňavými plody.

Jak dorůstají keříčková rajčata?

Keříčková rajčata – dorůstají kolem jednoho metru, hlavní výhon je v této výšce ukončen květenstvím. Dále rostou postranní výhony, proto se rajčata nemusí vylamovat. Většinou nepotřebují ani oporu: jsou tedy méně náročná na váš čas a jejich pěstování je méně pracné.

Kdy pěstovat rajčata?

Rajčata vám musí vyhovovat chutí, barvou, velikostí plodů i dobou sklizně. Do pěstování se může pustit každý, a ten, kdo nemá zahradu, najde vhodné odrůdy i pro balkony. Jistě, rajčata se dají bez problémů koupit po celý rok. Ale není nad sluníčkem vyhřáté rajče čerstvě utržené z keříku – to chutná docela jinak.

Jsou to rajčata s tyčkami?

Rajčata s tyčkami, nebo bez nich? První rozdíl mezi odrůdami rajčat je v růstu. Pro polní pěstování (venkovní záhony) se doporučují hlavně nižší odrůdy, pro skleníky a fóliové kryty rajčata vyššího vzrůstu. Keříčková rajčata – dorůstají kolem jednoho metru, hlavní výhon je v této výšce ukončen květenstvím.

Související příspěvky: