Jaké jsou základy pro skleník?

Obsah

Jaké jsou základy pro skleník?

Jaké jsou základy pro skleník?

Ano, dostáváme se k tomu, čím při realizaci začínáme – základy. Pokud jste si vybrali přesný typ skleníku, vyžádejte si od výrobce plány pro výrobu základů. Je to důležité. Vždy je jednodušší vyrábět základy pro vybraný skleník, než shánět skleník podle hotových základů.

Jak vybrat skleník ze dřeva?

Pokud nemáte k dispozici levný, ale skutečně kvalitní materiál, vlastní výroba skleníku se dnes nevyplatí. Jednodušší je vybrat si ze široké škály výrobků od profesionálů. V našich klimatických podmínkách se prakticky nesetkáváme s profesionálně vyráběnými skleníky ze dřeva.

Jaké jsou výplně skleníku?

Skleník potom nešpiní jako čistý hliník, je to však samozřejmě opět znát na ceně. Výplně se do těchto konstrukcí uchycují různě: podle kvality a provedení skleníku. Od jednoduchých drátěných pružinek až po speciální zasklívací lišty, které znáte třeba z oken. Výplně se navíc často lepí silikonovým tmelem.

Jaké jsou použité materiály na konstrukci skleníků?

Dalším používaným materiálem na konstrukci skleníků jsou svařované ocelové profily, jež jsou buď v surovém stavu (musíte si je pak sami natřít), nebo opatřeny vrstvou žárového zinku. Jedná se o velice stabilní a pevnou konstrukci, jejíž montáž bývá docela jednoduchá.

Související příspěvky: