Jak se odbourává alkoholu v těle?

Obsah

Jak se odbourává alkoholu v těle?

Jak se odbourává alkoholu v těle?

Odbourávání alkoholu v lidském těle je individuální a závisí na celé řadě věcí. Kromě pohlaví, tělesné hmotnosti má vliv i momentální zdravotní stav, stupeň únavy a řada dalších faktorů. Proto lze pouze orientačně odhadnout dobu, kdy hladina alkoholu klesne na 0,0 promile.

Jaká je tělesná hmotnost alkoholu?

Kromě pohlaví, tělesné hmotnosti má vliv i momentální zdravotní stav, stupeň únavy a řada dalších faktorů. Proto lze pouze orientačně odhadnout dobu, kdy hladina alkoholu klesne na 0,0 promile. Doba, kdy již můžete usednout za volant, také závisí na rychlosti, kterou jste pivo (popř. piva) vypili.

Proč nealkoholické pivo pít sportovci?

Nealkoholické pivo mohou pít i sportovci. Má vhodnou tzv. osmolalitu, tzn., že je v podstatě isotonickým nápojem, má zhruba stejný osmotický tlak jako krev, a také poskytuje "rychlé kalorie" - je vhodné k doplnění energie po sportovním výkonu.

Kolik piva denně pomáhá ztrátě kostní hmoty?

Jedna lahev piva každý den pomáhá zabránit ztrátě kostní hmoty. Studie výzkumníků z americké Tuftovy univerzity odhalila souvislost mezi hustotou kostí a spotřebou piva. Tyto pozitivní přínosy má pivo však jen v mírném množství, naopak velkým pijákům hrozí, že jejich kosti budou slabé.

Související příspěvky: