Jaká je absolutní vlhkost vzduchu na pevnině?

Obsah

Jaká je absolutní vlhkost vzduchu na pevnině?

Jaká je absolutní vlhkost vzduchu na pevnině?

Na území České republiky je absolutní vlhkost v průměru 5 g/m 3, v létě až 15 g/m 3. Vlhkost vzduchu se během dne mění, má dvojitý chod na pevnině v letním období během dne. Časně ráno okolo východu Slunce nastává první minimum, pozdě ráno nebo brzy dopoledne nastává první maximum, brzy odpoledne druhé minimum a večer druhé maximum.

Jaká je správná vlhkost v bytě?

Doporučená správná vlhkost v bytě je v zimě 45 až 60 % a v létě pak od 40 do 55 %. Vždy by se mělo jednat o rozmezí 40 % až 60 %. Je velmi zajímavé, že v některých českých domácnostech je v zimě relativní vlhkost vzduchu pouze kolem 20 %.

Jak bojovat s vlhkostí v bytě?

Drobné rady, jak bojovat s vlhkostí v bytě po vyprání prádla 1 Větrání místnosti. Pravidelné větrání nejen pomůže předcházet vzniku plísní, ale i vyprané prádlo bude schnout... 2 Ždímání prádla. Podle druhu prádla je třeba ždímací režim pračky nastavit na co nejvyšší otáčky. Ždímání je možné... 3 Sušení prádla. Sušák na prádlo musí být umístěn tak, aby okolo něj volně... More ...

Jaká je relativní vlhkost vzduchu pro člověka?

Relativní vlhkost vzduchu udává míru nasycení vodních par. Pro člověka je nejoptimálnější vlhkost vzduch okolo 60%. Průměrná relativní vlhkost vzduchu je nejvyšší v prosinci (93%) a v lednu a listopadu (shodně 92%). Nejniží je mezi dubnem až srpnem (75% - 77%).

Související příspěvky: