Jaké jsou typické kardio aktivity?

Obsah

Jaké jsou typické kardio aktivity?

Jaké jsou typické kardio aktivity?

Mezi typické kardio aktivity tak patří rychlá chůze, běh, jízda na kole či kolečkových bruslích, plavání, veslování nebo ze zimních sportů běh na lyžích. Na první pohled je nám tak rozdíl mezi aerobním a silovým tréninkem, který jsme schopni vykonávat v sériích o délce maximálně desítek vteřin, dobře patrný.

Proč je kardio nalačno zbytečné?

Tady vás trochu zklamu, v současné době totiž neexistuje studie, která by tuto hypotézu potvrzovala, provádět kardio nalačno je tedy z tohoto pohledu zbytečné. Pokud však kardio provádíte zrovna v brzkou ranní hodinu a vyhovuje vám to, nic proti tomu, zázraky od toho ale nečekejte.

Kde je kardio provádět?

Pokud však kardio provádíte zrovna v brzkou ranní hodinu a vyhovuje vám to, nic proti tomu, zázraky od toho ale nečekejte. Můžete ho dát po silovém tréninku (i pouhých 10 minut se počítá!), po snídani, v netréninkový den odpoledne, prostě kdykoliv.

Jak je to s kardiem nalačno?

Kardiem prostě spálíte energii navíc, která může navodit, nebo dokonce prohloubit kalorický deficit, a tím zapříčinit hubnutí. Jak je to opravdu s tím kardiem nalačno, HIITem nebo LISS alias kontinuálním kardiem, se dozvíme v článku Klasické kardio, nebo HIIT?

Související příspěvky: