Co je horní hranice příjmu vitamínu B6?

Obsah

Co je horní hranice příjmu vitamínu B6?

Co je horní hranice příjmu vitamínu B6?

Předávkování. Horní hranice příjmu B6 je 100 mg denně. Pokud vezmeme v úvahu, že většina lidí užívá méně než 10 mg vitaminu B6 denně, dosažení otravu vyvolávajících 100 mg je téměř nemožné. Předávkování vitamínem B6 se obvykle vyskytuje v důsledku užívání mega dávek doplňků výživy.

Co se týče vitamínu B6?

Termín “vitamín B6” označuje tři podobné sloučeniny: pyridoxin, pyridoxal a pyridoxamin. Tento ve vodě rozpustný vitamin je důležitým zdrojem koenzymů, které hrají klíčovou roli v metabolismu bílkovin, tuků a uhlohydrátů. Enzymy a koenzymy jsou potřebné pro tvorbu množství neurotransmiterů.

Co je vitamín B?

Vitamin B je komplex několika vitamínů, označovaných B1-B12. Tento název je proto, že v minulosti se vitamín B bral jako jeden vitamin, podobně jako vitamin C nebo vitamin D. Jméno bylo zrušeno ve svém původním významu a bylo nahrazeno termínem B vitamíny, vitamín B komplex, nebo specifické jméno individuálního vitaminu.

Jaké jsou škodlivé dávky vitamínu B?

Předávkování vitamínem B 1 B1 – škodlivá dávka více než 30 mg a toxická dávka vyšší než 100 mg 2 B2 – škodlivá dávka více než 30 mg a toxická dávka vyšší než 80 mg 3 B3 – škodlivá dávka více než 100 mg a toxická dávka vyšší než 500 mg 4 B5 – škodlivá dávka více než 100-200 mg a toxická dávka není určena, nebyly zjištěny žádné extra vedlejší účinky More ...

Související příspěvky: