Kdo je Samec ovce?

Obsah

Kdo je Samec ovce?

Kdo je Samec ovce?

Samec ovce je nazýván beran. Ovce jsou o něco robustnější než kozy a mají silnější, zatočené rohy. Srst je tvořena hustou vlnou. Všechny ovce mají dobře vyvinutý stádní pud a potřebují společnost ostatních jedinců.

Jaké jsou onemocnění ovcí?

Ovce, stejně jako ostatní domácí zvířata, podléhají různým onemocněním. Současně trpí jak běžnými tradičními onemocněními (vzteklina, tuberkulóza), tak specifickými individuálními chorobami (bradzot, agalakcie). Zvažte všechny nejznámější a nejčastější nemoci ovcí a jejich příznaky.

Co je ekologický chov ovcí?

Ekologický chov ovcí 1 Nepřímý význam ekologického chovu ovcí. Důležitým faktorem, který ovlivňuje současnost a jistě bude ovlivňovat i... 2 Plemena ovcí. V ČR se v současnosti chová 38 plemen ovcí. Nejpočetnější populací ovcí u nás jsou plemena s kombinovanou... 3 Plemenitba ovcí. U ovcí v ekologickém chovu je především aplikována přirozená plemenitba, nicméně inseminace, bez... More ...

Co je akutní zánět ovcí?

Zvažte všechny nejznámější a nejčastější nemoci ovcí a jejich příznaky. Jeden typ akutního infekčního onemocnění ovcí, který je spojen s intoxikací těla a způsobuje akutní zánět abomasum. Asi 30% všech zvířat různého věku je vystaveno tomuto onemocnění. Úmrtnost se vyskytuje ve 100% případů.

Související příspěvky: