Jaká byla průměrná tělesná teplota mužů?

Obsah

Jaká byla průměrná tělesná teplota mužů?

Jaká byla průměrná tělesná teplota mužů?

Celkově vědci použili 677 423 naměřených údajů o teplotách pacientů a ukázalo se, že během dvou staletí mužům klesla průměrná tělesná teplota na 36,6 °C proti 37,16 °C. Nabízí se sice vysvětlení, že naměřené hodnoty byly prostě jen chybné, ale i to vědci vzhledem k více než půlmilionu měření vylučují.

Jak se projevuje zvýšená teplota u člověka?

Zvýšená teplota se obvykle vyskytuje u nemocí probíhajících pozvolna, může to být obyčejné nachlazení, chřipka, ale i řada vážnějších infekčních, chronických nebo nádorových chorob. Člověk je unavený, někdy ho bolí svaly, klouby, necítí se dobře.

Jak zjistíme zvýšenou tělesnou teplotu?

Jako zvýšenou tělesnou teplotu definujeme stav, kdy buď zjistíme jednorázově teplotu do 37,8 °C měřením teploměrem v ústech, při měření rektálně až do 38,2 °C, nebo opakovaně naměříme zvýšenou teplotu nad 37,2 °C.

Co se týče zvýšené teploty?

Za zvýšenou teplotu je považována teplota od 37°C do 37, 8°C. Mezi lékaři se jí říká subfebrilie nebo subfebrilní teplota. Další zvýšení teploty už znamená horečku (febrilii), která bývá projevem těžšího průběhu onemocnění, ne vždy však závažnějšího. Zvýšená teplota se obvykle vyskytuje u nemocí probíhajících pozvolna, ...

Související příspěvky: