Jak se muži odcházejí do důchodu?

Obsah

Jak se muži odcházejí do důchodu?

Jak se muži odcházejí do důchodu?

Muži dnes odcházejí do důchodu přibližně v 63 a půl letech, ženy o něco dříve podle počtu dětí. Čím více dětí porodily, tím dříve mohou odejít do důchodu. Důchodový věk se ale kontinuálně zvyšuje a v průběhu 30. let se „zmrazí“ na hranici 65 let.

Kdy odejít do důchodu?

Ženy nyní odcházejí do důchodu dříve než muži. Postupně se ale věk sjednotí na 65 letech. České důchody přináší jednoduchou kalkulačku, pomocí které si můžete snadno a rychle spočítat, kdy přesně můžete odejít do důchodu a kolik dnů vám ještě zbývá. Rozdílný důchodový věk mužů a žen funguje od roku 1965.

Kdy můžu jít do předčasného důchodu?

Kdy můžu jít do předčasného důchodu? Pokud je váš důchodový věk nižší než 63 let, můžete do předčasného důchodu odejít tři roky před jeho dosažením. Pokud je váš důchodový věk 63 let a víc, můžete do předčasného důchodu odejít v 60 letech. Musíte ale mít potřebné doby pojištění.

Jaký je výpočet důchodového věku?

Výpočet věku odchodu do důchodu, takzvaného důchodového věku, který je jednou z podmínek pro přiznání starobního důchodu. Do kalkulačky důchodového věku zadávejte datum narození, pohlaví a počet dětí. Více informací o kalkulačce a logice výpočtu...

Související příspěvky: