Jak odstranit zvýšenou hodnotu cholesterolu?

Obsah

Jak odstranit zvýšenou hodnotu cholesterolu?

Jak odstranit zvýšenou hodnotu cholesterolu?

Zvýšená hodnota cholesterolu je způsobena špatným životním stylem a vrozenými faktory. Pro úpravu cholesterolu na normální úroveň Vám lékař jistě doporučí dodržovat zdravý životní styl (dostatek pohybu, méně tučnou stravu a více zeleniny a ovoce apod.).

Jaké jsou hodnoty cholesterolu z vyšetření krve?

Ideální hodnoty cholesterolu z vyšetření krve by tedy měly být: celkový : pod 5,2 (nad 6,2 vysoké riziko);u dětí: pod 4,4 (nad 5,5 vysoké riziko) HDL chol :nad 1,4 (pod 0,9 vysoké riziko);u dětí: nad 1 (pod 0,9 vysoké riziko)

Co je LDL cholesterol?

LDL (zlý) cholesterol – norma < 3,4 mmol/l; Tzv. lipoprotein o nízké hustotě, neboli Low Density Lipoprotein. Přenáší cholesterol z krve do tkání a částečně do jater. Zvýšená hladina celkového cholesterolu a LDL cholesterolu signalizuje zvýšené riziko srdečně-cévních onemocnění.

Jak si pomoci k lepším hodnotám cholesterolu v krvi?

Jak si pomoci k lepším hodnotám cholesterolu a tukových látek v krvi? 1 Z tuků preferovat tuky rostlinné (kromě palmojádrového, palmového a kokosového tuku)m zejména olivový a řepkový olej,... 2 Omezit příjem nasycených mastných kyselin a trans mastných kyselin – tj. omezit příjem živočišných tuků. Nejen v mase a... 3 Na minimum omezit konzumaci vnitřností More ...

Související příspěvky: