Co je nejlepší pro dvoudobý motor?

Obsah

Co je nejlepší pro dvoudobý motor?

Co je nejlepší pro dvoudobý motor?

Pro dvoudobý motor by bylo nejlepší, aby sál co nejvíce zlehka. Špinavý, ucpaný a podobně znehodnocený filtr má vliv na nechtěné zvyšování bohatosti směsi, díky většímu podtlaku v difuzoru karburátoru a tím na nižší výkon i kvůli skutečnosti, že celkově směsi nasajeme méně.

Jaké jsou motory s rozvodem směsi pístem?

Dvoudobé motory s klasickým rozvodem směsi pístem jsou neuvěřitelně jednoduché, ale i poměrně neúčinné. Motor má poměrně veliký objem, i otáčky jsou vysoké, ale výkon nikde. Každý kousek těchto jednoduchých motorů je tak trochu konstrukčně zanedbaný a popírá zásady ideálních podmínek pro dobrý průběh výkonu.

Jaké jsou motory pro vyšší výkon?

Úpravy pro vyšší výkon dělám na zakázku na všech typech válců či karterů. Dvoudobé motory s klasickým rozvodem směsi pístem jsou neuvěřitelně jednoduché, ale i poměrně neúčinné. Motor má poměrně veliký objem, i otáčky jsou vysoké, ale výkon nikde.

Můžeme snížit výkon motoru?

Pokud snížíme odpor sání, výkonu motoru to zajisté kladně pomůže. Přímým sáním umístěným na karburátoru (tzv. hříbek) výkon často vůbec nezvedneme. Jde o sportovní vzhled.

Související příspěvky: