Jaké jsou vedlejší účinky kyseliny citronové?

Obsah

Jaké jsou vedlejší účinky kyseliny citronové?

Jaké jsou vedlejší účinky kyseliny citronové?

Vedlejší účinky kyseliny citronové mohou být i velmi závažné. Ať už jde o velké bolesti žaludku, zvracení, trvalý průjem nebo vykašlávání krve, pomalé dýchání nebo arytmii. V některých případech se může objevit i zmatenost, úzkost, poruchy nálady, záchvaty a křeče. O tom, jak neblahý vliv má kyselina citronová na zuby, ani nemluvě.

Kde se nachází kyselina citronová?

Kyselina citronová se nachází v nejrůznějších druzích ovoce a zeleniny, nejvíce je obsažena v citronech nebo limetkách. Používá se jako přírodní konzervant, který potravinám či nápojům dodává kyselou chuť. Buďte ale velmi obezřetní. Kyselina citronová může totiž člověku způsobit řadu vážných komplikací.

Jak reagovat na kyselinu citronovou?

Na kyselinu citronovou ale některé organismy mohou reagovat i horečkou, bolestí hlavy a zvýšeným krevním tlakem. O tom, které potraviny zabírají na vysoký krevní tlak, jsme psali zde. Několik pacientů dokonce uvádělo i bolesti svalů. Mezi méně obvyklé příznaky předávkování touto látkou patří i nervozita a svědivé kožní vyrážky.

Dokáže kyselinu citronovou pomoci?

Dokáže člověku pomoci, ale taky pořádně ublížit 1 Křeče a nevolnosti. K nejčastějším příznakům předávkování kyselinou citronovou patří například křeče, bolesti, průjem,... 2 Horečka a zvýšený krevní tlak. Někteří citliví jedinci mohou na přemíru kyseliny citronové reagovat ještě citlivěji. 3 Závažné problémy. Vedlejší účinky kyseliny citronové mohou být i velmi závažné. Ať už... More ...

Související příspěvky: