Kde se vyskytují vyšší rychlosti větru?

Obsah

Kde se vyskytují vyšší rychlosti větru?

Kde se vyskytují vyšší rychlosti větru?

Vyšší rychlosti větru se budou vyskytovat na místech exponovaných vůči převládajícím směrům větru a obecně ve vyšších polohách, pokud zároveň není rychlost větru výrazněji snížena lokálními okolnostmi (místa v údolí, lesnaté oblasti ap.).

Jaké je průměrná rychlost větru v České republice?

Vypočtené pole průměrné rychlosti větru v České republice ve výšce 10 m nad zemským povrchem ukazuje obr. 1. Mapa umožňující odečítání konkrétních hodnot bude zařazena mezi výpočetní pomůcky v oboru Obnovitelná energie. Z výsledku vyplývá, že typická průměrná rychlost větru na našem území ve výšce 10 m se pohybuje okolo 3–3,5 m/s.

Jaká je průměrná rychlost okamžité rychlosti?

Od okamžité rychlosti se průměrná rychlost liší tak, že je definována jako celková vzdálenost uražená za určitý čas. Např. pokud je vzdálenost 80 kilometrů ujetá za 1 hodinu, pak je průměrná rychlost 80 kilometrů za hodinu.

Jaká je průměrná rychlost větru nad zemským povrchem?

Zatímco aktuální mapa průměrné rychlosti větru na úrovni 100 m nad zemským povrchem odpovídající výšce velkých větrných elektráren byla vytvořena a zveřejněna v letech 2007 - 2008, pro menší výšky nad zemí byly dosud k dispozici pouze méně přesné starší podklady.

Související příspěvky: