Jak se zbavit ledvin u psů?

Obsah

Jak se zbavit ledvin u psů?

Jak se zbavit ledvin u psů?

Bohužel i zvířátka mohou postihnout nepříjemné zdravotní potíže, jako je například onemocnění ledvin u psů. V takovýchto případech je pak nutné nasadit dietu. Řešením jsou dietní krmiva, a to buď ve formě klasických suchých granulí, nebo konzerv. I s dietou tak budete moct pejskovi dopřávat pestrou stravu. Onemocnění ledvin u psa je... Více...

Proč se ledviny nebolí?

Nemocné ledviny většinou nebolí, ale jejich onemocnění se projevuje řadou relativně nenápadných příznaků. Podívejte se, na co byste měli dávat pozor, protože se může jednat o symptom problémů s ledvinami.

Jaké jsou příznaky onemocnění ledvin?

"Onemocnění ledvin bohužel často nemusí mít žádné příznaky, až 40% pacientů, kteří musí být léčeni náhradou funkce ledvin (dialýzou nebo transplantací) mají jako první příznaky projevy selhání ledvin.

Proč jsou lidé s omezenou funkcí ledvin nemocní?

Nemocní s omezenou funkcí ledvin ale často nemají v počátečních fázích nemoci viditelné problémy, nic je proto nenutí, aby se nechali vyšetřit. "Myslím také, že je informovanost veřejnosti o nemocech ledvin nedostatečná, hlavní pozornost se upírá z celkem pochopitelných důvodů k nádorům a srdečním nemocem," míní Tesař.

Související příspěvky: