Kdo platí hypotéku na byt pronajímá?

Obsah

Kdo platí hypotéku na byt pronajímá?

Kdo platí hypotéku na byt pronajímá?

Kdo platí hypotéku na byt, který pronajímá, úroky si do daní dát nemůže. Může si však o splátky ponížit příjem z nájmu a snížit tak výslednou daň. Stejně tak ušetřit na daních nemohou majitelé amerických či jiných neúčelových hypoték, protože těmito úvěry neřeší své bydlení.

Jak vybrat hypotéku?

Přehled a porovnání hypoték Srovnejte nabídky všech bank a najděte tu nejvýhodnější pro Vás Všechny hypotéky - porovnání Všechny hypotéky - porovnání i úroková sazba p.a. s fixací na 5 let p ... i měsíční splátka úvěru platná s fixací ... i nejvyšší přípustná hodnota LTV (poměr ... Upřesněte výběr Seřadit Všechny hypotéky Hypotéka Americká hypot ... Úrok 70% LTV Splátka 3 mil. Kč Fio refinancování Úrok 70% LTV i 1,48 % Splátka 3 mil. Kč i 10 325 Kč LTV i 85 % 6 more rows ...

Za jakých podmínek můžu úroky odečíst?

Za jakých podmínek si můžu úroky odečíst? Aby bylo možné úroky od daňového základu odečíst, je nutné, aby byl úvěr využit na řešení bytových potřeb vlastní rodiny. Kdo platí hypotéku na byt, který pronajímá, úroky si do daní dát nemůže. Může si však o splátky ponížit příjem z nájmu a snížit tak výslednou daň.

Jaký je průměrný daňový odpočet hypotéky?

300 000 korun (25 000 korun za měsíc, pokud jste hypotéku neplatili celý rok), úspora tedy může dosáhnout až 45 tisíc korun. Pokud je na úvěrové smlouvě napsáno více účastníků, může daňový odpočet uplatnit jen jeden z nich, nebo všichni rovným dílem.

Související příspěvky: