Jaké jsou odchylky od normální teploty krávy?

Obsah

Jaké jsou odchylky od normální teploty krávy?

Jaké jsou odchylky od normální teploty krávy?

Teplotní graf pomůže včas zaznamenat i krátký skok tělesné teploty krávy, což umožní zabránit nebo vyléčit patologické stavy, které již nejsou patrné. To může být latentní infekce, poporodní komplikace nebo poruchy příjmu potravy. Všechny odchylky od normální teploty by se měly okamžitě hlásit veterinárnímu lékaři.

Jak sledovat teplotu krávy po otelení?

V prvním měsíci po otelení je nutné denní sledování (včetně telete) s pravidelným zaznamenáváním ukazatelů. Teplotní graf pomůže včas zaznamenat i krátký skok tělesné teploty krávy, což umožní zabránit nebo vyléčit patologické stavy, které již nejsou patrné.

Jaké jsou teplotní ukazatele pro krávy?

Normálně jsou teplotní ukazatele pro krávy obvykle 38-39 stupňů. Odchylky dolní meze jsou stále poloviční. Poměr teploty, pulsu a dýchání u skotu se u dospělých zvířat a mladých zvířat mírně liší.

Co znamená zvýšená teplota krávy?

Vysoká teplota krávy znamená, že v těle zvířete jsou aktivovány ochranné mechanismy, které pomáhají v boji proti infekci nebo vyvolávají tvorbu imunity. Umělé snížení teploty zastaví procesy rezistence vůči onemocnění a může zhoršit stav zvířete.

Související příspěvky: