Kdy je tělesná teplota pod 36 ° C?

Obsah

Kdy je tělesná teplota pod 36 ° C?

Kdy je tělesná teplota pod 36 ° C?

A pak budeme hovořit o sekundární hypotermii, když je tělesná teplota nižší než 35-36 ° C. To je často nazýváno porušení termoregulace, která má mnoho příčin. Teplota těla pod + 36 ° C je možná u prakticky zdravých lidí, například s chronickým únavovým syndromem nebo nedostatkem vitaminů, především kyseliny askorbové.

Jak je to normální tělesná teplota?

Asi každý z nás má jako normální tělesnou teplotu zažitý údaj 37 °C. Tvrdila nám to máma i babička a zažívali jsme to odjakživa také u lékaře. Ten údaj je ale starý skoro dvě století. Ukazuje se, že naše těla spíše chladnou a teplota se nám mírně snižuje. Jak je to možné?

Jaká byla průměrná tělesná teplota mužů?

Celkově vědci použili 677 423 naměřených údajů o teplotách pacientů a ukázalo se, že během dvou staletí mužům klesla průměrná tělesná teplota na 36,6 °C proti 37,16 °C. Nabízí se sice vysvětlení, že naměřené hodnoty byly prostě jen chybné, ale i to vědci vzhledem k více než půlmilionu měření vylučují.

Jak je tělesná teplota u zdravého člověka?

Hodnotu tělesné teploty řídí zvláštní centrum uložené v mozku. U zdravého člověka bývá tělesná teplota na čele 36 až 37 °C, v podpaží 35 až 37 °C, v konečníku 36 až 38 °C.

Související příspěvky: