Co jsou nejlepší ovoce pro diabetiky?

Obsah

Co jsou nejlepší ovoce pro diabetiky?

Co jsou nejlepší ovoce pro diabetiky?

Pro diabetiky jsou nejvhodnější ty druhy ovoce, které mají nízký glykemický index a současně i nízkou glykemickou zátěž. Jak vyplývá z výše uvedeného přehledu, existuje mnoho druhů ovoce, které mají nízký glykemický index a i nízkou glykemickou nálož.

Co obsahuje banán na denní dávky?

Banány obsahují velké množství vlákniny a také řadu antioxidantů. Jeden středně velký banán (118 gramů) dále obsahuje (1, 2, 3): Draslík: 9% doporučené denní dávky. Vitamin B6: 33% doporučené denní dávky.

Jak působí banány na naše zdraví?

A jak působí na naše zdraví? Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině.

Proč jsou banány zdraví prospěšné?

Banány jsou proslulé vyšším podílem draslíku a obsahem B vitamínů, které zklidňují. Studie ukázala, že u žen ve věku 50 až 79 let, které mají porci draslíku z každodenní konzumace jednoho banánu navíc, je o 25 procent nižší riziko mrtvice. Banány patří také mezi nejmocnější ovoce v prevenci rakoviny ledvin.

Související příspěvky: