Jaké jsou nutriční hodnoty banánu?

Obsah

Jaké jsou nutriční hodnoty banánu?

Jaké jsou nutriční hodnoty banánu?

Nutriční hodnoty. Banán v sobě obsahuje vitamíny skupiny B, vitamíny C a A. Najdeme v něm cenné minerální látky jako draslík, hořčík, vápník a fosfor. Konzumace banánu pozitivně působí na náš mozek, nervový a svalový systém.

Jaké jsou vitamíny v banánu?

Banán v sobě obsahuje vitamíny skupiny B, vitamíny C a A. Najdeme v něm cenné minerální látky jako draslík, hořčík, vápník a fosfor. Konzumace banánu pozitivně působí na náš mozek, nervový a svalový systém. Jeho velkou výhodou je jeho snadná stravitelnost.

Co obsahuje středně velký banán?

Jeden středně velký banán (118 gramů) dále obsahuje ( 1, 2, 3 ): 1 Draslík: 9% doporučené denní dávky. 2 Vitamin B6: 33% doporučené denní dávky. 3 Vitamin C: 11% doporučené denní dávky. 4 Hořčík: 8% doporučené denní dávky. 5 Měď: 10% doporučené denní dávky. 6 Mangan: 14% doporučené denní dávky. 7 Sacharidy: 24 g. 8 Vláknina: 3.1 g. 9 Bílkoviny: 1.3 g. 10 Tuky: 0.4 g. More ...

Kolik kalorií obsahuje středně velký banán?

Středně velký banán obsahuje zhruba 105 kalorií. Banány jsou bohatým zdrojem pektinu, což je druh vlákniny, který banánu dodává jeho strukturu a konzistenci ( 4 ). Nezralé banány obsahují pomalu stravitelný (rezistentní) škrob, který funguje jako rozpustná vláknina a není v trávicím traktu tráven.

Související příspěvky: