Co je halal v islámu?

Obsah

Co je halal v islámu?

Co je halal v islámu?

Jedním ze slov, které mi v souvislosti s islámem rezonují v hlavě, je slovo halal. Zde je můj článek na toto téma. Halal (znamená „povolený, přípustný“) je dle Wikipedie termín označující veškeré předměty a činnosti každodenního života, jež jsou podle islámské tradice povoleny.

Proč zralé banány obsahují pektinu?

Naproti tomu zralé (žluté) banány obsahují menší množství rezistentní i celkové vlákniny, ale v poměrném zastoupení obsahují větší množství rozpustné vlákniny - pektinu. Jak pektin, tak rezistentní vláknina snižují pocit hladu a prodlužují dobu trvání pocitu sytosti po jídle ( 20, 32, 33, 34 ).

Co jsou banány pro tělu prospěšné?

Shrnutí: Banány obsahují poměrně velké množství vlákniny a rezistentní vlákniny, které představují vhodnou potravu pro tělu prospěšné baktérie, žijící v zažívacím ústrojů a pomáhají také v obraně proti rakovině tlustého střeva (kolorektální karcinom).

Co jsou sacharidy v nezralých banánech?

V nezralých (zelených) banánech jsou sacharidy zastoupeny především ve formě škrobu a pomalu stravitelného (rezistentního) škrobu, ale spolu s tím jak banán zraje, mění se škrob na stravitelné cukry (glukózu, fruktózu a sacharózu). Shrnutí: Banány obsahují hodně vlákniny, antioxidantů a celou řadu dalších živin.

Související příspěvky: