Jak je znázorněna zápalná teplota zemního plynu?

Obsah

Jak je znázorněna zápalná teplota zemního plynu?

Jak je znázorněna zápalná teplota zemního plynu?

Na obr. 1 je znázorněn Ostwaldův spalovací trojúhelník tranzitního zemního plynu. Zápalná teplota zemního plynu tZ představuje minimální teplotu rovnoměrně ohřívané směsi zemního plynu se vzduchem nebo kyslíkem, při které dojde k samovolnému zapálení směsi.

Jaké jsou teploty plamene?

Teploty plamene jsou teploty zjištěné empiricky měřením teplotních polí plamenů plynových hořáků ve zkušebních zařízeních vybavených teplotními sondami, kterými je možno přesně změřit teplotu v kterémkoliv místě plamene. V odborné literatuře bývá někdy jako teplota plamene označována teoretická spalovací teplota.

Jaká byla průměrná tělesná teplota mužů?

Celkově vědci použili 677 423 naměřených údajů o teplotách pacientů a ukázalo se, že během dvou staletí mužům klesla průměrná tělesná teplota na 36,6 °C proti 37,16 °C. Nabízí se sice vysvětlení, že naměřené hodnoty byly prostě jen chybné, ale i to vědci vzhledem k více než půlmilionu měření vylučují.

Jak je tělesná teplota u zdravého člověka?

Hodnotu tělesné teploty řídí zvláštní centrum uložené v mozku. U zdravého člověka bývá tělesná teplota na čele 36 až 37 °C, v podpaží 35 až 37 °C, v konečníku 36 až 38 °C.

Související příspěvky: