Kaj je lahko vzrok za slabost?

Obsah

Kaj je lahko vzrok za slabost?

Kaj je lahko vzrok za slabost?

Kaj vse je lahko razlog za slabost? 1 Nosečnost. Mnoge nosečnice jo preženejo z zdravimi prigrizki, kot so surova zelenjava, rezine kruha, oreščki, rozine,... 2 Nizek krvni tlak. Za slabost je morda kriv tudi nizek krvni tlak (hipotenzija), ki ga najpogosteje spremljajo še... 3 Nizka raven krvnega sladkorja. Telesni znaki so še bledica, znojenje, tresenje in lakota. Raven... More ...

Če je slabost posledica nosečnosti?

Če sumite, da je slabost posledica nosečnosti, potem opravite test nosečnosti, ki ga lahko kupite v bližnji lekarni. Test opravite prvi dan po zaostali menstruaciji, in sicer ob zgodnji nosečnosti s prvim jutranjim urinom, kjer je koncentracija nosečniškega hormona najvišja.

Lahko pomagate zdravilo proti slabosti ali slabosti?

Sicer pa vam bo zdravnik predpisal zdravilo proti slabosti (antiemetik) ali antihistaminike, ki omilijo slabost in zmanjšajo pogostost napadov. Nekaterim pomagajo tudi sedativi, ponavljanje napadov pa lahko preprečijo tudi diuretiki. Sami si lahko pomagate tako, da med napadom ležite mirno z zaprtimi očmi in se izogibate hrupu in stresu.

Související příspěvky: