Proč pití studené vody?

Obsah

Proč pití studené vody?

Proč pití studené vody?

Ale není to voda, čeho bychom se měly bát – naštěstí je pití vody stále tak bezpečné, jak jen může být. Pes je zakopaný ve velmi nízké teplotě vody, která může natropit pořádnou neplechu v našem těle a přivodit různé nepříjemné zážitky. Pití studené vody může podráždit váš žaludek. Chlad je totiž protizánětlivý a způsobuje zúžení cév.

Co dělat, když pijete teplou vodu?

Když pijete teplou vodu, tuky uložené v těle se začnou zahřívat a rozkládat. To zlepšuje krevní oběh v těle a zároveň umožňuje vyplavování škodlivých toxinů. Vyhněte se pití extrémně studené vody, protože je známo, že uzavírá žíly.

Kdy pít teplou vodu?

Lékaři doporučují pití teplé vody v dopoledních hodinách, i když to nemusí zrovna vyhovovat našim chuťovým pohárkům. Můžete ji pít čistou, nebo s trochou citronové šťávy. Pití teplé vody není omezeno jen v dopoledních hodinách, klidně ji můžete pít i jindy. A proč vlastně pít teplou vodu?

Proč nepít studenou vodu po tréninku?

Vařící vodu nechte vždy vychladnout. Pijte vlažnou vodu vždy při jídle. Když budete pít studenou vodu, bude vaše tělo potřebovat více energie ke zvýšení teploty, což snižuje proces trávení. Vyhněte se pití teplé vody po tréninku, protože tělesná teplota v tomto okamžiku je již vysoká.

Související příspěvky: