Co se vyřešilo po australské omluvě?

Obsah

Co se vyřešilo po australské omluvě?

Co se vyřešilo po australské omluvě?

Situace se nevyřešila ani po roce 2008 po oficiální omluvě australské vlády za zabrání půdy a veškerá příkoří způsobená původnímu australskému obyvatelstvu. Jako odškodné jim byly přiznány vysoké důchody, čímž se ale rozpoutal další problém.

Proč je slovo Australie známo?

Jméno „Austrálie“ je odvozeno z latinského adjektiva australis („jižní“). Pověst o „neznámé jižní zemi“ (terra australis incognita) je známa již od římských časů a byla zcela běžná ve středověké geografii. Nebyla však vázána na jakékoliv znalosti umístění konkrétního kontinentu.

Kdo je Austrálie?

Austrálie, oficiálně Australské společenství (anglicky Commonwealth of Australia) – v českém prostředí též Australský svaz – je federativní stát na jižní polokouli nacházející se na stejnojmenném kontinentu.

Kdo byl objevitel Austrálie?

Objevování Austrálie 1 Nové Guinee . 2 Nové Holandsko . Vyvrcholením snah nizozemských průzkumníků na nové teritorium se stala výprava v roce 1642. Vedením... 3 van Diemanova země . Dnes se ostrov sousedící s jižním pobřežím Austrálie jmenuje podle svého objevitele Tasmánie. 4 „První flotily“ . Za den založení kolonie je považován 26. leden 1788. Každý z trestanců měl... More ...

Související příspěvky: