Co je stres u psů?

Obsah

Co je stres u psů?

Co je stres u psů?

Stresem se obecně rozumí reakce organismu na nadměrnou zátěž nebo ohrožení. Slovo se používá také v souvislosti se zhoršením zdravotního stavu nebo poklesem fyzické výkonnosti. Spouštěčem stresu u psů může být řada věcí. V první řadě jsou to situace, které naruší všední život mazlíčka.

Co je slintání u psa?

Slintání u psa 1 Slintání jako projev žízně, hladu nebo chuti. Již pan Pavlov přišel, při pokusech na psech, že pes slintá i na vizuální... 2 Sliny psům neslouží pouze k navlhčení potravy. Dříve, a to i na začátku 21. století se myslelo, že sliny nemají téměř... 3 Psí plemena, která jsou typická svým slintáním. Míra slintání se liší napříč všemi plemeny. Pokud vynecháme... More ...

Co může způsobit stres u psů?

Spouštěčem stresu u psů může být řada věcí. V první řadě jsou to situace, které naruší všední život mazlíčka. Neklid se projeví při změně prostředí, a to například stěhováním, cestováním, návštěvami, změnou majitele nebo při přítomnosti na různých kulturních akcích, kde jsou zvířata vystavena nadměrnému hluku i velkému množství lidí.

Jak se zbavit slinění u psa?

Pokud se u psa vyskytne nadměrné slinění, které nedoprovází žádné doprovodné příznaky (včetně změn v chování), zachovejte klid. Dopřejte psovi odpočinek a přísun vody. Jestliže bude situace přetrvávat i následující den, navštivte veterináře. Následuje seznam nejčastějších onemocnění, které u psů způsobují velkou míru slinění.

Související příspěvky: