Je to najdlhšia rieka v Austrálii.?

Obsah

Je to najdlhšia rieka v Austrálii.?

Je to najdlhšia rieka v Austrálii.?

Darling je jednou z najdlhších riek v Austrálii a významný pravostranný prítok rieky Murray. Jej dĺžka je 2 740 km a plocha povodia dosahuje 710 000 km². Rieka pramení na západných svahoch horského hrebeňa New England a prevažnú časť toku tečie západným a juhozápadným smerom.

Čo je najväčšie rieké Povodie v Austrálii?

Napriek občasnému značnému objemu vody, najmä pred reguláciou rieky, bolo ústie rieky vždy malé a plytké. Rieka je súčasťou veľkého riečneho systému Murray-Darling s dĺžkou 3 672 km, ktorý je 18. najdlhší na svete. Celé povodie má rozlohu 1 050 111 km², čo je približne jedna sedmina rozlohy Austrálie.

Je Austrália najmenším zo všetkých kontinentov?

Austráliaje najmenším zo všetkých kontinentov. Má však jedinečné a pestré rastlinstvo a živočíšstvo. Austrália je kontinent živočíšnych a rastlinných druhov, ktoré žijú len na tomto území a nikde inde na svete. Takéto rastlinné a živočíšne druhy nazývame endemity.

Je to najväčšie jazero v Austrálii?

Eyrovo jazero (Lake Eyre) je najväčšie jazero v Austrálii. Je položené v nadmorskej výške 16 m pod hladinou mora, je to najnižší bod v Austrálii. Je pomenované po E. J. Eyrovi, prvom Európanovi, ktorí ho v roku 1840 objavil. Jazero tvorí Severné Eyrovo jazero (väčšie) a Južné Eyrovo jazero, ktoré spája úzky prieliv Goyder.

Související příspěvky: