Co je Správná chůze?

Obsah

Co je Správná chůze?

Co je Správná chůze?

Správná chůze vychází z rovného stoje, ve kterém jsou kolena pokrčená, aby mohl být zbytek těla vzpřímený. Hlava je vytažená za temeno – pozor, aby nebyla skloněná k zemi!

Může se stát, že vaše kolena jsou propnutá?

Pokud stojíte a vaše kolena jsou propnutá, může se stát (a stává se to často), že se shrbíte a hlava vám klesne níž k zemi, čímž se shrbení ještě prohloubí. Vaše chůze je pak nejspíš zahájena nikoliv nohou, ale hlavou. Hlava jde napřed, za ní tělo a za tělem rychle vykročí noha, aby stihla zbrzdit „pád“ těla.

Kdy praská v koleni?

Pokud vám praská při pohybu v koleni, není to zas tak špatné. Ale když se objeví otoky a bolest, je třeba se mít na pozoru. V kolenu je mnoho pohyblivých částí, které mohou prasknout. Jakmile dochází k omezení hybnosti v kolenu , provází ho bolest, koleno se blokuje, při zátěži se obtíže zvětšují.

Kdy máte nárok na pobyt na koleno?

Lázně na koleno: Kdy máte nárok na pobyt a budete něco doplácet? Pokud vám praská při pohybu v koleni, není to zas tak špatné. Ale když se objeví otoky a bolest, je třeba se mít na pozoru. V kolenu je mnoho pohyblivých částí, které mohou prasknout.

Související příspěvky: