Co znamenají zimní pneumatiky?

Obsah

Co znamenají zimní pneumatiky?

Co znamenají zimní pneumatiky?

Pro ně znamenají zimní pneumatiky nejen nutnost, ale také povinnost. Nová vyhláška totiž stanovuje povinnost mít zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března v době, kde lze předpokládat nepříznivé podmínky. Letošní ceny letních pneumatik jsou přibližně o deset procent vyšší než vloni.

Kdo má povinnost mít zimní pneumatiky?

Nová vyhláška totiž stanovuje povinnost mít zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března v době, kde lze předpokládat nepříznivé podmínky. Letošní ceny letních pneumatik jsou přibližně o deset procent vyšší než vloni. „To rozpětí je od pěti do patnácti procent, záleží na typu a výrobci,“ řekl Jan Pončík.

Kdy má zimní pneumatika tři milimetry?

Pokud má tedy v létě zimní pneumatika například tři milimetry, jde údajně o porušení předpisů. Tuto informaci Deník ověřoval u policie. Tisková mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková motoristy používající v létě zimní pneumatiky uklidnila.

Jaké jsou ceny letních pneumatik?

Letošní ceny letních pneumatik jsou přibližně o deset procent vyšší než vloni. „To rozpětí je od pěti do patnácti procent, záleží na typu a výrobci,“ řekl Jan Pončík. Lidé většinou nakupují levnější pneumatiky.

Související příspěvky: