Kdo je největší přírodní katastrofou?

Obsah

Kdo je největší přírodní katastrofou?

Kdo je největší přírodní katastrofou?

Zemětřesení je pravděpodobně největší přírodní katastrofou. Zpravidla má největší počet obětí a způsobuje i nejvíce škod, které se obvykle týkají velkých území. K tomu všemu přispívá také psychologický faktor.

Co je přírodní katastrofa?

Přírodní katastrofa je přírodním procesem, který je rychlý a zanechal po sobě lidské oběti a materiální škody. Slovo „rychlý“ v této definici má geologický význam. To znamená, že může katastrofický proces může trvat vteřiny, dny i týdny, jeho následky však bývají dlouhodobé.

Kdo je odpovědný za zemětřesení?

Zemětřesení mění vodu na zlato. 16. V řeckých bájích je za zemětřesení odpovědný Poseidon. V japonské mytologii způsobuje zemětřesení obří sumec. 17. Podle studií, tání ledovců a zvyšování hladiny moří porušuje rovnováhu tlaku na tektonické desky země, což způsobuje nárůst v četnosti i intenzitě zemětřesení.

Co je katastrofa mimozemského tělesa?

Prostředím je: 1 kosmos - katastrofou je pád mimozemského tělesa, impakt 2 atmosféra - dochází k tropickým cyklónům, tornádům či pískovým a prachovým bouřím 3 hydrosféra - bouřlivé přílivy, tsunami, povodně 4 zemský povrch - ničivé svahové pohyby – sesuvy) 5 celá zemská kůra až do svrchního pláště - sopečné výbuchy More ...

Související příspěvky: