Kde koupit ibišky?

Obsah

Kde koupit ibišky?

Kde koupit ibišky?

Velkokvěté ibišky si můžete zakoupit na zahrádkářských výstavách, ale také si je lze objednat přes internet – kontaktujte například Zahradnictví Chovanec www.chovanec.cz – cena jedné sazenice je sto padesát korun či Zahradnictví Lebiš www.lebis.cz. Ibišků je známo několik set druhů, ale v zahradách či bytech se pěstuje jen několik druhů.

Kde jsou syrské ibišky k dostání?

K dostání jsou variety s bílými, růžovými či fialovými květy, které mohou být jednoduché či plné a na keři se objevují podle druhu od července do září. Jednotlivé variety se co do podmínek liší, některé syrské ibišky si libují na slunném stanovišti, jiné přijmou s povděkem částečné přistínění.

Jak se libují syrské ibišky?

Jednotlivé variety se co do podmínek liší, některé syrské ibišky si libují na slunném stanovišti, jiné přijmou s povděkem částečné přistínění. Podobně jako velkokvěté ibišky potřebují i tyto místo chráněné před větrem a lehčí, propustnou, humózní půdu.

Jak pěstovat ibišky v nádobách?

V případě pěstování ibišků velkokvětých v nádobách se můžete prvních květů dočkat i podstatně dříve. Pamatujte však, že ibiškům v nádobách je třeba pravidelně doplňovat živiny. U ibišků velkokvětých máte rovněž na výběr, jak je chcete pěstovat.

Související příspěvky: