Proč Hortenzie potřebuje světlo?

Obsah

Proč Hortenzie potřebuje světlo?

Proč Hortenzie potřebuje světlo?

Hluboký stín není pro hortenzii to pravé, k životu potřebuje světlo jako jiné rostliny. Choulostivější a v nádobách pěstované druhy přivítají místo s rozptýleným světlem, nádobové hortenzie můžete později postupně zvykat i na slunce, případně je vysadit i na osluněné místo.

Co je nejlepší pro hortenzie?

Pro hortenzie je nejvhodnější mírně kyselá půda s pH 5–6,5. Nové hybridy už nejsou tak vyhraněné vůči kyselosti půdy a přizpůsobí se i běžné zahradní zemině (když jim ale přidáte rašelinu, budou spokojenější). Zemina by měla být navíc lehčí a živná: hortenzie jsou poměrně mohutné keře a spotřebují dost živin, které by z těžké půdy špatně přijímaly.

Jak udržovat hortenzie v půdě?

3. Hortenzie v lehké a propustné půdě potřebuje pravidelný přísun vody (zem rychleji vysychá). Nejhorší je nechat rostlinu téměř na suchu (povadající listy) a pak ji utopit v bahně. V letním období mají rostliny opravdu velkou spotřebu vody (čím větší keř, tím vydatnější zálivka).

Jak se stříhá hortenzie latnatá?

Stříhání před zimou vyžaduje pouze hortenzie latnatá. Stříhá se koncem roku, konkrétně její odkvetlé výhony nad místem, kde vyrůstají ze staršího dřeva. Řez se provádí tak, že ponecháme jeden až dva páry pupenů.

Související příspěvky: