Jaké jsou druhy serverů?

Obsah

Jaké jsou druhy serverů?

Jaké jsou druhy serverů?

Druhy serverů 1 webový server – především v síti Internet poskytuje WWW stránky 2 doménový server – (DNS) obsahuje databázi domén a IP adres, kterou zpřístupňuje na internetu 3 souborový server – slouží např. v podnikové síti jako centrální úložiště dat (zpravidla digitálních nebo... 4 databázový server – slouží jako úložiště strukturovaných dat (databází) 5 faxový server 6 a další More ...

Co je databázový server?

databázový server – slouží jako úložiště strukturovaných dat (databází) tiskový server – zpřístupňuje počítačové tiskárny. faxový server. proxy server – zprostředkovává přístup do jiné sítě (např. Internet) překládá IP adresy. aplikační server – počítač specializovaný na provoz nějaké aplikace.

Co je server v informatice?

Server je v informatice obecné označení pro počítač, který poskytuje nějaké služby, nebo počítačový program, který tyto služby realizuje. V unixových systémech je případně označován jako démon ( anglicky daemon ), v Microsoft Windows potom jako služba ( anglicky service ).

Co je doménový server?

doménový server – (DNS) obsahuje databázi domén a IP adres, kterou zpřístupňuje na internetu; souborový server – slouží např. v podnikové síti jako centrální úložiště dat (zpravidla digitálních nebo digitalizovaných dokumentů) databázový server – slouží jako úložiště strukturovaných dat (databází)

Související příspěvky: