Jak se skládá epsomská sůl?

Obsah

Jak se skládá epsomská sůl?

Jak se skládá epsomská sůl?

Epsomská sůl se skládá z hydratovaného síranu hořečnatého, přirozeně se vyskytujícího minerálu nejprve nalezeného Epsomu v Anglii. Epsomská sůl má řadu aplikací na poli domácího léčiva – dva nejznámější jsou jako laxativum a lék na zmírnění bolesti. Co si mnoho lidí neuvědomuje je to, že epsomská sůl má také několik použití v ekologickém ...

Jak použít epsomskou sůl?

Jak Epsomskou sůl používat? 1 Koupelová sůl. Nejčastěji se Epsomská sůl používá jako koupelová sůl (tedy jako přísada do koupele). ... 2 Kosmetika. Epsomskou sůl můžete používat také v kosmetických přípravcích na kůži a na vlasy. Jednou z možností je použít Epsomskou sůl jako peeling. 3 Laxativum (projímadlo) Epsomskou sůl můžete užívat per os (ústy) buď jako doplněk stravy s obsahem hořčíku nebo jako projímadlo.

Jaké je dávkování epsomské soli dospělé?

Dávkování epsomské soli pro dospělé v případě léčby zácpy se obvykle pohybuje mezi 2 - 6 kávovými lžičkami (10 - 30 g) Epsomské soli na 250 ml vody. Po rozpuštění je nutné roztok okamžitě vypít.

Kde byla epsomská sůl objevena?

Svůj název získala od města Epsom v hrabství Surrey v Anglii, kde byla poprvé objevena. Navzdory svému názvu je epsomská sůl úplně jinou sloučeninou než obyčejná kuchyňská sůl, kterou používáme pro dochucení pokrmů.

Související příspěvky: