Kdy přihnojit eukalyptus?

Obsah

Kdy přihnojit eukalyptus?

Kdy přihnojit eukalyptus?

Nejméně dvakrát do měsíce rostliny přihnojte hnojivem pro pokojové květiny. Protože eukalyptus poměrně rychle roste, je třeba ho přibližně každé dva roky přesadit do většího květináče. Ideální dobou pro přesazování je jaro. Je nutné dávat pozor na to, abyste neporušili kořeny. Pokud by se tak stalo, pravděpodobně by rostlina uhynula.

Co je eukalyptus?

Eukalyptus, česky blahovičník, je v našich domácnostech stále oblíbenější pokojovou rostlinou. Za pár korun ho pořídíte v květinářství, obchodních centrech pro zahrádkáře a čas od času se objeví i v nabídce některých supermarketů. Známých je asi 700 druhů eukalyptů, které mohou mít podobu keře i stromu.

Kde pěstovat eukalyptus?

Eukalyptus postavte například do obýváku, v ložnici by vám jeho pronikavá vůně mohla být nepříjemná. (autor: Shutterstock.com) Je považován za jeden z nejkrásnějších stromů světa. A i když pochází až z daleké Austrálie, bez problémů ho můžete pěstovat i v našich podmínkách. A to jak na zahradě, tak i doma v květináči.

Proč je eukalyptus hojně používán?

Eukalyptus má i antiseptický účinek, používá se proto na rány. Dále snižuje horečku a dokáže pomoci při bolestech hlavy i migrénách. Ve formě mastí ulevuje od revmatických bolestí. Eukalyptus je hojně využíván nejen ve zdravotnictví, ale i v kosmetice.

Související příspěvky: